Evaluation criterias

I. Group
ДОПУСТИМОСТ НА КАНДИДАТА И ПАРТНЬОРА
Criteria Leads to rejection
1.
Заявлението за финансиране е подадено от допустим кандидат, съгласно Условията за кандидатстване
Yes
2.
Заявлението за финансиране е подписано от представляващия кандидата или упълномощено лице
No
3.
Кандидатът е Агенция за социално подпомагане чрез своя административна структура
No
4.
Всички включени партньори са общини /райони на общини на територията на Република България /ако е приложимо/
No
II. Group
ДОКУМЕНТИ КЪМ ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Criteria Leads to rejection
1.
Е-Декларация на кандидата е попълнена коректно
No
2.
Приложена е заповед/заповеди за определяне на представляващ бенефициента и административното звено или структура, отговорно/а за реализирането на дейностите по проекта и за упълномощаване на лицето, което ще подава проектното предложение и ще осъществява комуникацията с оценителната комисия по време на оценката
No
III. Group
ДОКУМЕНТИ ЗА ПАРТНЬОРИТЕ /за всеки един от партньорите/
Criteria Leads to rejection
1.
Приложено е писмо за намерение за участие на партньора в изпълнението на проекта – Приложение 1, което е подписано от представляващия партньора
No
2.
Приложена е Декларация на партньора - Приложение 2, която е подписана от представляващия партньора
No
3.
Приложена е Декларация от кмета - Приложение 3  която е подписана от кмета на общината, към който принадлежи района (ако е приложимо)
No
IV. Group
КАПАЦИТЕТ НА КАНДИДАТА
Criteria Leads to rejection
1.
Кандидатът има административен капацитет за реализиране на дейността – екипът за изпълнение на проекта е съобразен със спецификата и обема на заложените дейности  по проекта
No
2.
Кандидатът има финансов капацитет - може да осигури необходимото финансиране за изпълнение на дейностите по проекта, съгласно изискванията в Условията за кандидатстване
No
3.
Кандидатът има оперативен капацитет - има поне 1 година опит в управление/изпълнение на проекти и/или опит в изпълнение на дейности, подобни на тези, включени в проектното предложение
No
V. Group
КАПАЦИТЕТ НА ПАРТНЬОРА /за всеки един от партньорите/
Criteria Leads to rejection
1.
Партньорът има създадена общинска детска кухня  в една от категориите, посочени в чл.35, ал.1 от Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях, и/или има сключен договор с детска кухня, създадена от физически или юридически лица, която отговаря на всички изисквания на Закона за храните и Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях;
No
2.
Обектът, в който се приготвя храната е вписан в публичния национален регистър по чл.24, ал.1 от Закона за храните
No
3.
Пунктовете, в които ще се раздава храната, когато е приложимо, са вписани в публичния национален регистър по чл.24, ал.1 от Закона за храните;
No
4.
Превозните средства, с които ще се извършва транспортиране на храни са обозначени и вписани в регистъра по чл. 24, ал. 1 от Закона за храните (ако е приложимо)
No
5.
Партньорът има развити социални услуги на местно ниво с фокус върху ранното детско развитие и подкрепа на семействата, които могат да допълнят дейностите по проекта
No
VI. Group
ОПИСАНИЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Criteria Leads to rejection
1.
Предвидените дейности са допустими
No
2.
Кандидатът е включил задължителните дейности, съгласно Условията за кандидатстване.
No
3.
От описанието на задължителните дейности е видно, че проектното предложение допринася за постигането на целите на операцията и има ясна връзка между цели, дейности, целеви групи и резултати
No
4.
Задължителните дейности в проекта са описани ясно, подробно и последователно и кандидатът е съобразил действията си с предвидената продължителност на проекта, така че да гарантира постигането на специфичните за процедурата показатели
No
5.
Предвидените дейности, описанието на механизмите за тяхното реализиране и времевия график за изпълнението им са реалистични и дават увереност, че в рамките на три годишния период на реализиране на процедурата ще бъдат подкрепени най-малко 5 000 деца
No
6.
Продължителността на проекта не надвишава максимално допустимата, съгласно Условията за кандидатстване
No
7.
Кандидатът е описал начина, по който ще бъде организиран и управляван проекта и от описанието е видно, че дейността ще бъде изпълнена в рамките на периода на проекта и в съответствие с изискванията в Условията за кандидатстване.
No
8.
Кандидатът е описал начина, по който е избрал партньорите си и какви процедури ще прилага, в хипотезите на включване на нови партньори, в хода на изпълнение на проекта
No
9.
Кандидатът има ясна визия за съпътстващите мерки, които ще реализира и описанието дава увереност, че предвидената подкрепа ще бъде правилно насочена към реално установени нужди на целевите групи
No
10.
Кандидатът е описал механизми, с които гарантирате че няма да допуснете дублиране на финансирането за едни и същи представители на целевата група за една и съща дейност
No
11.
Кандидатът е предвидил мерки за популяризиране на подкрепата и осигуряване на видимост на финансирането от ЕСФ+ и от описанието е видно, че са предприети действия за предотвратяване на стигматизацията на най- нуждаещите се лица
No
12.
Проектното предложение е в съответствие с приложимите хоризонтални принципи и политики, включително и с принципа за „ненанасяне на значителни вреди“, съгласно Условията за кандидатстване и кандидатът е предвидил конкретни мерки за тяхното прилагане
No
VII. Group
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Criteria Leads to rejection
1.
Общият бюджет на проектното предложение е изчислен и попълнен правилно и е в пряка зависимост със заложените цели и описанието на дейностите.
No
2.
Всички разходи, включени в бюджета на проектното предложение съответстват изцяло на дейностите, предвидени за изпълнение, както и на изискванията в УК
No
3.
Стойността на разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд, са изчислени спрямо брой на децата Х броя на дните, в които ще бъде предоставяна храната Х стойността на единичния разход за ваучера
No
4.
Стойността на административните и транспортните разходи и разходите за съхранение и приготвяне е в размер на 7 на сто от стойността на разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд
No
5.
Стойността на разходите за съпътстващи мерки е в размер на 7 на сто от стойността разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд
No
The project is funded by The technical assistance fund, financed by the financial mechanism of the EEA and the Norwegian financial mechanism 2014-2021