Evaluation table

Evaluation criterias

I. Group
ДОПУСТИМОСТ НА КАНДИДАТА И ПАРТНЬОРА
Criteria Leads to rejection
1.
Заявлението за финансиране е подадено от допустим кандидат, съгласно Условията за кандидатстване
Yes
2.
Заявлението за финансиране е подписано от представляващия кандидата или упълномощено лице
No
3.
Кандидатът е Агенция за социално подпомагане чрез своя административна структура
No
4.
Всички включени партньори са общини /райони на общини на територията на Република България /ако е приложимо/
No
II. Group
ДОКУМЕНТИ КЪМ ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Criteria Leads to rejection
1.
Е-Декларация на кандидата е попълнена коректно
No
2.
Приложена е заповед/заповеди за определяне на представляващ бенефициента и административното звено или структура, отговорно/а за реализирането на дейностите по проекта и за упълномощаване на лицето, което ще подава проектното предложение и ще осъществява комуникацията с оценителната комисия по време на оценката
No
III. Group
ДОКУМЕНТИ ЗА ПАРТНЬОРИТЕ /за всеки един от партньорите/
Criteria Leads to rejection
1.
Приложено е писмо за намерение за участие на партньора в изпълнението на проекта – Приложение 1, което е подписано от представляващия партньора
No
2.
Приложена е Декларация на партньора - Приложение 2, която е подписана от представляващия партньора
No
3.
Приложена е Декларация от кмета - Приложение 3  която е подписана от кмета на общината, към който принадлежи района (ако е приложимо)
No
IV. Group
КАПАЦИТЕТ НА КАНДИДАТА
Criteria Leads to rejection
1.
Кандидатът има административен капацитет за реализиране на дейността – екипът за изпълнение на проекта е съобразен със спецификата и обема на заложените дейности  по проекта
No
2.
Кандидатът има финансов капацитет - може да осигури необходимото финансиране за изпълнение на дейностите по проекта, съгласно изискванията в Условията за кандидатстване
No
3.
Кандидатът има оперативен капацитет - има поне 1 година опит в управление/изпълнение на проекти и/или опит в изпълнение на дейности, подобни на тези, включени в проектното предложение
No
V. Group
КАПАЦИТЕТ НА ПАРТНЬОРА /за всеки един от партньорите/
Criteria Leads to rejection
1.
Партньорът има създадена общинска детска кухня  в една от категориите, посочени в чл.35, ал.1 от Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях, и/или има сключен договор с детска кухня, създадена от физически или юридически лица, която отговаря на всички изисквания на Закона за храните и Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях;
No
2.
Обектът, в който се приготвя храната е вписан в публичния национален регистър по чл.24, ал.1 от Закона за храните
No
3.
Пунктовете, в които ще се раздава храната, когато е приложимо, са вписани в публичния национален регистър по чл.24, ал.1 от Закона за храните;
No
4.
Превозните средства, с които ще се извършва транспортиране на храни са обозначени и вписани в регистъра по чл. 24, ал. 1 от Закона за храните (ако е приложимо)
No
5.
Партньорът има развити социални услуги на местно ниво с фокус върху ранното детско развитие и подкрепа на семействата, които могат да допълнят дейностите по проекта
No
VI. Group
ОПИСАНИЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Criteria Leads to rejection
1.
Предвидените дейности са допустими
No
2.
Кандидатът е включил задължителните дейности, съгласно Условията за кандидатстване.
No
3.
От описанието на задължителните дейности е видно, че проектното предложение допринася за постигането на целите на операцията и има ясна връзка между цели, дейности, целеви групи и резултати
No
4.
Задължителните дейности в проекта са описани ясно, подробно и последователно и кандидатът е съобразил действията си с предвидената продължителност на проекта, така че да гарантира постигането на специфичните за процедурата показатели
No
5.
Предвидените дейности, описанието на механизмите за тяхното реализиране и времевия график за изпълнението им са реалистични и дават увереност, че в рамките на три годишния период на реализиране на процедурата ще бъдат подкрепени най-малко 5 000 деца
No
6.
Продължителността на проекта не надвишава максимално допустимата, съгласно Условията за кандидатстване
No
7.
Кандидатът е описал начина, по който ще бъде организиран и управляван проекта и от описанието е видно, че дейността ще бъде изпълнена в рамките на периода на проекта и в съответствие с изискванията в Условията за кандидатстване.
No
8.
Кандидатът е описал начина, по който е избрал партньорите си и какви процедури ще прилага, в хипотезите на включване на нови партньори, в хода на изпълнение на проекта
No
9.
Кандидатът има ясна визия за съпътстващите мерки, които ще реализира и описанието дава увереност, че предвидената подкрепа ще бъде правилно насочена към реално установени нужди на целевите групи
No
10.
Кандидатът е описал механизми, с които гарантирате че няма да допуснете дублиране на финансирането за едни и същи представители на целевата група за една и съща дейност
No
11.
Кандидатът е предвидил мерки за популяризиране на подкрепата и осигуряване на видимост на финансирането от ЕСФ+ и от описанието е видно, че са предприети действия за предотвратяване на стигматизацията на най- нуждаещите се лица
No
12.
Проектното предложение е в съответствие с приложимите хоризонтални принципи и политики, включително и с принципа за „ненанасяне на значителни вреди“, съгласно Условията за кандидатстване и кандидатът е предвидил конкретни мерки за тяхното прилагане
No
VII. Group
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Criteria Leads to rejection
1.
Общият бюджет на проектното предложение е изчислен и попълнен правилно и е в пряка зависимост със заложените цели и описанието на дейностите.
No
2.
Всички разходи, включени в бюджета на проектното предложение съответстват изцяло на дейностите, предвидени за изпълнение, както и на изискванията в УК
No
3.
Стойността на разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд, са изчислени спрямо брой на децата Х броя на дните, в които ще бъде предоставяна храната Х стойността на единичния разход за ваучера
No
4.
Стойността на административните и транспортните разходи и разходите за съхранение и приготвяне е в размер на 7 на сто от стойността на разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд
No
5.
Стойността на разходите за съпътстващи мерки е в размер на 7 на сто от стойността разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд
No