Архив на обява за събиране на оферти

В тази страница имате възможност да разгледате обявата, крайния срок и всички документи, необходими за подаването. Ако не сте достъпили системата чрез потребителски профил, функционалността за създаване на нова оферта не е достъпна. За да създадете и подадете оферта е необходимо да влезете в системата или да създадете потребителски профил от менюто "Вход"

Сдружение Био-Б-Еко, с.Борино
„Създаване на интерактивен  рецептурник с дигитални презентации на кулинарни техники за приготовление на риба, рибна продукти и ястия“
Услуга
ПМС
Избор с публична покана
60 400.00
12.10.2023
02.11.2023
„Създаване на интерактивен  рецептурник с дигитални презентации на кулинарни техники за приготовление на риба, рибна продукти и ястия“
I. Описание, обосновка и цели на дейностите, които ще бъдат реализирани чрез изпълнение на настоящата поръчка 
Опазването и развитието на местната кулинарна традиция в рибарската територия на ВЗР, като културно-исторически продукт, до този момент е било силно подценено. Това се дължи на неговия нематериален характер и липсата на системни методи за съхранение и социализация на кулинарните умения и гастрономическото майсторство. 
Създаването на интерактивен дигитален рецептурник и презентиране на  кулинарните техники за обработка и приготовление на рибни ястия и рибни продукти, е необходимо за да създаде условия за приемственост на гастрономическата култура между поколенията във формата на експресивна кулинарна атракция. Младите хора и непосветените, до този момент, в рибната кулинария ще придобият знания и опит за непрофесионални изяви в приготовлението на ястия от риба и рибни продукти. Интерактивният рецептурник ще бъде ценно помагало и за въдичарите, които все още нямат опит в рибното кулинарно майсторство. Специално за тях ще бъдат разработени аудио кулинарни съвети, относно различните начини за приготовление на риба: печене, пържене, скара, мариноване и т.н. Целта е да се създаде услуга – удобна за прослушване, чрез телефоните в часовете прекарани на брега, в очакване на улова или по време на придвижването през РТ. Цялата тази интерактивна информационна  система трябва да бъде в унисон с модерният начин на живот на младите хора, въдичарите, туристите и гостите на територията. Подрастващото младо поколение, начинаещите и запалените въдичари, ще разполагат с дигитална образователна информация за местната традиция и културното наследство и модерните техники за приготовлението на ястия от риба и рибни продукти.
II. Очаквани продукти и резултати от изпълнение на поръчката: 
Продукти
- Електронни рецептурни профили на всички видове риби, обитаващи водоемите и ястията от тях на територията на МИРГ „Високи Западни Родопи“..
- Кулинарен гурме-съветник /Chef consigliere /
- Форум за рибна кулинария с възможност за добавяне на нови рецепти за рибни ястия от потребители- непрофесионалисти /готвачи -любители /.
- Видео презентации за приготовление на ястия от риба и рибни продукти – проведени от професионален майстор-готвач.
- Публикувани спомагателни видеоклипове - демонстриращи видовете техники за приготовление на ястия от риба и рибни продукти.
- Аудио кулинарни съвети, относно различните начини за приготовление на риба и рибни продукти.
Резултати:
- Създаване на условия за приемственост с подрастващите и младото поколение насочена към опазване, съхранение и развитие на уникалната, традиционна, местна, рибна кулинария.
- Подпомагане развитието на въдичарството чрез създаването на модерни, иновативни форми за разпространение на информацията, относно начините за приготовление на ястия от риба и рибни продукти
Да
Не

Прикачени документи

Описание Файл
ПАКЕТ ДОКУМЕНТИ,ИНФОРМАЦИЯ И ОБРАЗЦИ ЗА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА

ПАКЕТ ДОКУМЕНТИ ПУБЛИЧНА ПОКАНА.rar

Свали

Обособени позиции

Обособена позиция Брой подадени оферти
„Създаване на интерактивен рецептурник с дигитални презентации на кулинарни техники за приготовление на риба, рибна продукти и ястия“ 0
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.