Критерии за оценка

I. Група
ДОПУСТИМОСТ НА КАНДИДАТА
Критерий Води до отхвърляне
1.
Заявлението за финансиране е подадено от допустим кандидат, съгласно Условията за кандидатстване
Да
2.
Заявлението за финансиране е подписано от представляващия кандидата или упълномощено лице.
Не
3.
Кандидатът е община на територията на Р.България /ако е приложимо/
Не
4.
Кандидатът- община, участва в процедурата с прилежащи райони и прилежащите райони не участват като самостоятелни кандидати в процедурата. /ако е приложимо
Не
5.
Кандидатът е район на община/ако е приложимо/
Не
6.
Кандидатът- район на община не участва като част от проект на общината, към която принадлежи /ако е приложимо/
Не
7.
Кандидатът ще предоставя услугата топъл обяд, въз основа на Решение на Общински съвет и от решението е видно, че дейността по предоставяне на топъл обяд се реализира като местна дейност.
Не
8.
Кандидатът разполага с материална база и оборудване за приготвяне и разпространение на храната, включително и до домовете на крайните потребители, или на бездомни и скитащи лица, която отговаря на изискванията на Закона за храните, за периода на изпълнение на дейностите.
Не
9.
Кандидатът пряко или в сътрудничество с НПО притежава капацитет за анализ на нуждите на представителите на целевите групи и съответното предоставяне на съпътстващи мерки
Не
II. Група
ДОКУМЕНТИ КЪМ ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Критерий Води до отхвърляне
1.
Е-Декларация на кандидата е попълнена коректно.
Не
2.
Приложена е Декларация от кмета – Приложение I, която е подписана от кмета на общината, към който принадлежи района (ако е приложимо)
Не
3.
Приложено е препис на Решение на общински съвет
Не
4.
Приложена е Декларация на партньора – Приложение II, която е подписана от представляващия партньора
Не
5.
Приложено е споразумение за партньорство – Приложение III (приложимо в случай на партньорство). Споразумението е подписано с Квалифициран електронен подпис (КЕП) от лицата, представляващи кандидата и партньора.
Не
III. Група
ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРА – АКО Е ПРИЛОЖИМО (в случай на партньорство – критериите са съотносими към всеки партньор)
Критерий Води до отхвърляне
1.
Партньорът е регистриран по закона за ЮЛНЦ. (проверката се извършва по служебен път въз основа на наличната информация в публичните регистри). (ако е приложимо)
Не
2.
Партньорът е с централно управление или клон на територията на Република България (проверката се извършва по служебен път въз основа на наличната информация в публичните регистри).(ако е приложимо)
Не
3.
Партньорът не е в производство по несъстоятелност и в производство по ликвидация. (проверката се извършва по служебен път въз основа на наличната информация в публичните регистри). (ако е приложимо)
Не
4.
Участието на партньора в проектното предложение е в резултат на проведена процедура, данните за която са посочени в Е-декларацията на кандидата. Представеното споразумение за партньорство е попълнено коректно и ясно са описани ангажиментите при изпълнение на договора. (ако е приложимо)
Не
IV. Група
КАПАЦИТЕТ НА КАНДИДАТА И ПАРТНЬОРА
Критерий Води до отхвърляне
1.
Административен  – екипът за изпълнение на проекта е съобразен със спецификата и обема на заложените дейности  по проекта.
Не
2.
Финансов  - кандидатът може да осигури необходимото финансиране за изпълнение на дейностите по проекта. /Проверката се извършва по служебен път съгласно описаното в т. 9.2.1 от Условията за кандидатстване/
Не
3.
Оперативен  - кандидатът има поне 1 година опит в управление/изпълнение на проекти и/или опит в изпълнение на дейности, подобни на тези, включени в проектното предложение.
Не
4.
Кандидатът описва налична материална база и оборудване, регистрирана по Закона за храните, подходящи за съхранение, приготвяне и предоставяне на приготвената храна на потребителите; разполага с човешки ресурси, които да бъдат ангажирани в изпълнението на дейностите. /В случай че се предвижда повече от една кухня, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно
Не
5.
Обекта/обектите в който ще се приготвя храната са регистрирани в съответствие със  Закона за храните и от направената проверка е видно, че местонахождението на регистрирания обект съответства с описанието му във формуляра за кандидатстване. /В случай че се предвижда повече от една кухня, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Не
6.
Кандидатът описва опит при предоставяне на съпътстващи мерки и е видно че притежава такъв /приложимо в случаите, в които кандидатът предоставя съпътстващи мерки самостоятелно, без участие на партньор/
Не
7.
Описан е опитът на партньора/ите при изпълнение на проекти/програми/ мерки със социална насоченост, финансирани с публични средства и е видно, че партньора има такъв опит. /ако е приложимо/
Не
8.
Описани са организационни процеси, които ще бъдат прилагани от партньора/ите, за да се гарантира, че дейността ще бъде изпълнена в рамките на периода на проекта, както и как ще се осигури съответствие с конкретните нужди на представителите на целевите групи. /ако е приложимо/
Не
9.
Описана е организацията за изпълнение на дейността на партньора/ите, какъв брой служители и с какъв професионален опит ще бъдат ангажирани при предоставянето на съпътстващи мерки, както и какви отговорности ще им бъдат вменени. /ако е приложимо/
Не
V. Група
ОПИСАНИЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Критерий Води до отхвърляне
1.
Кандидатът е описал източниците на информация и механизмите и правилата за подбор и приоритизация на конкретните представители на целевата група, на които ще предоставя топъл обяд в периода на изпълнение на договора
Не
2.
Целевите групи са посочени и описани коректно и са съобразени с допустимите целеви групи, посочени в Условията за кандидатстване.
Не
3.
Предвиденият брой лица, представители на целевите групи е обоснован и реалистичен. От описанието е видно, че са събрани и анализирани данни за целевите групи, и описанието дава увереност, че ще бъдат обхванати лицата, които имат ежедневна нужда от подкрепа.
Не
4.
Кандидатът е предвидил процедура за идентифициране на конкретни лица, на които да предостави приготвен, но неполучен в съответния ден топъл обяд, който отговаря на сроковете и условията за съхранение
Не
5.
Кандидатът е посочил общия брой на дните от месеците, през които ще предоставя топъл обяд.
Не
6.
Броят на дните, е коректно изчислен на база работни дни и съответства на предвидения брой месеци, в които ще се реализира дейността. В случай на избор на изпълнител, предвидената продължителност е в съответствие с описания срок на правното основание за ползване на материалната база.
Не
7.
Кандидатът е посочил начална и крайна дата на предоставянето на топъл обяд, като общата продължителност на дейностите е в съответствие с времевия обхват и е в рамките на продължителността на процедурата.
Не
8.
Кандидатът е посочил коректно месеца на стартиране на всяка дейност и общата им продължителност, в пълно съответствие с описанието на съответната дейност.
Не
9.
Кандидатът е описал как ще осигури прясно приготвена, здравословна, разнообразна и питателна топла храна, описал начините по които ще следи качеството на приготвената храна и отчитане на мнението на крайните получатели на помощта
Не
10.
Кандидатът е описал детайлно механизмите,  по които ще осигурява топъл обяд, включително и до домовете, ако е приложимо; – посочил е как ще реализира дейността - чрез избран изпълнител, в съответствие с Условията за кандидатстване или със собствен ресурс. В случай, че за нуждите на избраните целеви групи е необходима доставка до домовете, са описани технически и транспортни средства за изпълнение на дейността, като изискванията на Закона за храните са съобразени в описанието.
Не
11.
Кандидатът е описал каква организация ще създаде за раздаване на храната на потребителите – на място в кухнята, на пункт, до домовете или в комбинация.
Не
12.
Кандидатът е описал човешките ресурси, които могат да бъдат ангажирани с раздаването на храната, както и създадената организация за раздаване на храната на потребителите
Не
13.
В случай, че храната се раздава на пунктове, кандидатът е предвидил механизми и подходи за предоставяне на приготвената храна трудноподвижни и хора с увреждания, които не могат да отидат до пунктовете за раздаване на храната
Не
14.
Кандидатът има ясна визия за съпътстващите мерки, които ще реализира и описанието дава увереност, че предвидената подкрепа ще бъде правилно насочена към реално установени нужди на целевите групи.
Не
15.
Кандидатът е описал начините за осигуряване на здравословна, качествена и разнообразна храна, спазването на хигиена на храненето и всички разпоредби на Закона за здравето, Закона за храните и поднормативната уредба по прилагането им, както и на приложимото европейско законодателство в областта на храненето
Не
16.
Кандидатът е описал механизми за избягване разхищението на хранителни продукти, както и подход за намаляване използването на пластмасови изделия за еднократна употреба, както при приготвянето на храната така и при раздаването й до крайните получатели.
Не
17.
Кандидатът е описал механизми с които гарантирате че няма да допуснете дублиране на финансирането за едни и същи представители на целевата група за една и съща дейност
Не
18.
Кандидата е описал механизми, чрез които да прилага хоризонталните принципи, заложени в т. 15 от Условията за кандидатстване.
Не
19.
Кандидатът е описал механизми, чрез които ще гарантира зачитането на достойнството и ще се предотвратява стигматизацията на най- нуждаещите се лица
Не
20.
Кандидатът е предвидил дейностите за информация и комуникация, които ще изпълнява по проекта.
Не
VI. Група
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Критерий Води до отхвърляне
1.
Стойността на разходите за приготвяне на топъл обяд е изчислена спрямо общия брой лица от целевата група, стойността на единната стойност за топъл обяд и броя дни в рамките на общата продължителност.
Не
2.
Стойността на административните и транспортните разходи и разходите за съхранение и приготвяне е в размер на 7 на сто от стойността за приготвяне на топъл обяд
Не
3.
Стойността на разходите за съпътстващи мерки е в размер на 7 на сто от стойността за приготвяне на топъл обяд
Не
4.
Общият бюджет на проектното предложение е изчислен и попълнен правилно и е в пряка зависимост със заложените цели и описанието на дейностите.
Не
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.