|
ДОПУСТИМОСТ НА КАНДИДАТА
|
|
|
Критерий |
Води до отхвърляне |
|
1. |
Заявлението за финансиране е подадено от допустим кандидат, съгласно Условията за кандидатстване
|
Да
|
|
2. |
Заявлението за финансиране е подписано от представляващия кандидата или упълномощено лице.
|
Не
|
|
3. |
Кандидатът е община на територията на Р.България /ако е приложимо/
|
Не
|
|
4. |
Кандидатът- община, участва в процедурата с прилежащи райони и прилежащите райони не участват като самостоятелни кандидати в процедурата. /ако е приложимо
|
Не
|
|
5. |
Кандидатът е район на община/ако е приложимо/
|
Не
|
|
6. |
Кандидатът- район на община не участва като част от проект на общината, към която принадлежи /ако е приложимо/
|
Не
|
|
7. |
Кандидатът ще предоставя услугата топъл обяд, въз основа на Решение на Общински съвет и от решението е видно, че дейността по предоставяне на топъл обяд се реализира като местна дейност.
|
Не
|
|
8. |
Кандидатът разполага с материална база и оборудване за приготвяне и разпространение на храната, включително и до домовете на крайните потребители, или на бездомни и скитащи лица, която отговаря на изискванията на Закона за храните, за периода на изпълнение на дейностите.
|
Не
|
|
9. |
Кандидатът пряко или в сътрудничество с НПО притежава капацитет за анализ на нуждите на представителите на целевите групи и съответното предоставяне на съпътстващи мерки
|
Не
|
|
КАПАЦИТЕТ НА КАНДИДАТА И ПАРТНЬОРА
|
|
|
Критерий |
Води до отхвърляне |
|
1. |
Административен – екипът за изпълнение на проекта е съобразен със спецификата и обема на заложените дейности по проекта.
|
Не
|
|
2. |
Финансов - кандидатът може да осигури необходимото финансиране за изпълнение на дейностите по проекта. /Проверката се извършва по служебен път съгласно описаното в т. 9.2.1 от Условията за кандидатстване/
|
Не
|
|
3. |
Оперативен - кандидатът има поне 1 година опит в управление/изпълнение на проекти и/или опит в изпълнение на дейности, подобни на тези, включени в проектното предложение.
|
Не
|
|
4. |
Кандидатът описва налична материална база и оборудване, регистрирана по Закона за храните, подходящи за съхранение, приготвяне и предоставяне на приготвената храна на потребителите; разполага с човешки ресурси, които да бъдат ангажирани в изпълнението на дейностите. /В случай че се предвижда повече от една кухня, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно
|
Не
|
|
5. |
Обекта/обектите в който ще се приготвя храната са регистрирани в съответствие със Закона за храните и от направената проверка е видно, че местонахождението на регистрирания обект съответства с описанието му във формуляра за кандидатстване. /В случай че се предвижда повече от една кухня, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
|
Не
|
|
6. |
Кандидатът описва опит при предоставяне на съпътстващи мерки и е видно че притежава такъв /приложимо в случаите, в които кандидатът предоставя съпътстващи мерки самостоятелно, без участие на партньор/
|
Не
|
|
7. |
Описан е опитът на партньора/ите при изпълнение на проекти/програми/ мерки със социална насоченост, финансирани с публични средства и е видно, че партньора има такъв опит. /ако е приложимо/
|
Не
|
|
8. |
Описани са организационни процеси, които ще бъдат прилагани от партньора/ите, за да се гарантира, че дейността ще бъде изпълнена в рамките на периода на проекта, както и как ще се осигури съответствие с конкретните нужди на представителите на целевите групи. /ако е приложимо/
|
Не
|
|
9. |
Описана е организацията за изпълнение на дейността на партньора/ите, какъв брой служители и с какъв професионален опит ще бъдат ангажирани при предоставянето на съпътстващи мерки, както и какви отговорности ще им бъдат вменени. /ако е приложимо/
|
Не
|
|
ОПИСАНИЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
|
|
|
Критерий |
Води до отхвърляне |
|
1. |
Кандидатът е описал източниците на информация и механизмите и правилата за подбор и приоритизация на конкретните представители на целевата група, на които ще предоставя топъл обяд в периода на изпълнение на договора
|
Не
|
|
2. |
Целевите групи са посочени и описани коректно и са съобразени с допустимите целеви групи, посочени в Условията за кандидатстване.
|
Не
|
|
3. |
Предвиденият брой лица, представители на целевите групи е обоснован и реалистичен. От описанието е видно, че са събрани и анализирани данни за целевите групи, и описанието дава увереност, че ще бъдат обхванати лицата, които имат ежедневна нужда от подкрепа.
|
Не
|
|
4. |
Кандидатът е предвидил процедура за идентифициране на конкретни лица, на които да предостави приготвен, но неполучен в съответния ден топъл обяд, който отговаря на сроковете и условията за съхранение
|
Не
|
|
5. |
Кандидатът е посочил общия брой на дните от месеците, през които ще предоставя топъл обяд.
|
Не
|
|
6. |
Броят на дните, е коректно изчислен на база работни дни и съответства на предвидения брой месеци, в които ще се реализира дейността. В случай на избор на изпълнител, предвидената продължителност е в съответствие с описания срок на правното основание за ползване на материалната база.
|
Не
|
|
7. |
Кандидатът е посочил начална и крайна дата на предоставянето на топъл обяд, като общата продължителност на дейностите е в съответствие с времевия обхват и е в рамките на продължителността на процедурата.
|
Не
|
|
8. |
Кандидатът е посочил коректно месеца на стартиране на всяка дейност и общата им продължителност, в пълно съответствие с описанието на съответната дейност.
|
Не
|
|
9. |
Кандидатът е описал как ще осигури прясно приготвена, здравословна, разнообразна и питателна топла храна, описал начините по които ще следи качеството на приготвената храна и отчитане на мнението на крайните получатели на помощта
|
Не
|
|
10. |
Кандидатът е описал детайлно механизмите, по които ще осигурява топъл обяд, включително и до домовете, ако е приложимо; – посочил е как ще реализира дейността - чрез избран изпълнител, в съответствие с Условията за кандидатстване или със собствен ресурс. В случай, че за нуждите на избраните целеви групи е необходима доставка до домовете, са описани технически и транспортни средства за изпълнение на дейността, като изискванията на Закона за храните са съобразени в описанието.
|
Не
|
|
11. |
Кандидатът е описал каква организация ще създаде за раздаване на храната на потребителите – на място в кухнята, на пункт, до домовете или в комбинация.
|
Не
|
|
12. |
Кандидатът е описал човешките ресурси, които могат да бъдат ангажирани с раздаването на храната, както и създадената организация за раздаване на храната на потребителите
|
Не
|
|
13. |
В случай, че храната се раздава на пунктове, кандидатът е предвидил механизми и подходи за предоставяне на приготвената храна трудноподвижни и хора с увреждания, които не могат да отидат до пунктовете за раздаване на храната
|
Не
|
|
14. |
Кандидатът има ясна визия за съпътстващите мерки, които ще реализира и описанието дава увереност, че предвидената подкрепа ще бъде правилно насочена към реално установени нужди на целевите групи.
|
Не
|
|
15. |
Кандидатът е описал начините за осигуряване на здравословна, качествена и разнообразна храна, спазването на хигиена на храненето и всички разпоредби на Закона за здравето, Закона за храните и поднормативната уредба по прилагането им, както и на приложимото европейско законодателство в областта на храненето
|
Не
|
|
16. |
Кандидатът е описал механизми за избягване разхищението на хранителни продукти, както и подход за намаляване използването на пластмасови изделия за еднократна употреба, както при приготвянето на храната така и при раздаването й до крайните получатели.
|
Не
|
|
17. |
Кандидатът е описал механизми с които гарантирате че няма да допуснете дублиране на финансирането за едни и същи представители на целевата група за една и съща дейност
|
Не
|
|
18. |
Кандидата е описал механизми, чрез които да прилага хоризонталните принципи, заложени в т. 15 от Условията за кандидатстване.
|
Не
|
|
19. |
Кандидатът е описал механизми, чрез които ще гарантира зачитането на достойнството и ще се предотвратява стигматизацията на най- нуждаещите се лица
|
Не
|
|
20. |
Кандидатът е предвидил дейностите за информация и комуникация, които ще изпълнява по проекта.
|
Не
|