Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии за подбор на проекти
0.00
Критерий Максимален праг
100.00
1.
Проектът осигурява подпомагане на чувствителни сектори в земеделието – производство на плодове и зеленчуци, етерично маслени и медицински растения, животновъдство
25.00
2.
Проектът е за биологично производство
20.00
3.
Проектът осигурява допълваща заетост -  1 работно място - 5 точки; над 1 - 10 точки
10.00
4.
Проектът е на млад фермер, който е получил подкрепа за създаване на стопанства на млади фермери и полупазарни стопанства (малки стопанства) през периода 2007 – 2013г. (мерки 112 и 141) и периода 2014 – 2020 (6.1. и 6.3), и не е получавал подпомагане по Програмата (ПРСР), за инвестиционни дейности по мерки 121 (2007-13) и 4.1. (2014-20), с цел осигуряване на приемственост в селското стопанство
10.00
5.
Проектът повишава енергийната ефективност на стопанството
5.00
6.
Проектът води до въвеждане на иновации в земеделското стопанство
15.00
7.
Проектът е с интегриран подход и допринася за насърчаване на кооперирането между производителите, включително за дейности свързани с опазване на околната среда и постигане на стандартите на ЕС
15.00
5.00
Праг за преминаване:
100.00
Максимален праг:
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.