Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерий
10.00
Критерий Максимален праг
100.00
1.
Проектът предвижда въвеждане на иновативни и енергоспестява-щи технологии и иновации в хранително-вкусовата промишленост:
10.00
2.
Проектът е за  преработка на суровини от чувствителни сектори:
- над 50% от инвестицията е в чувствителни сектори 
10.00
3.
Проектът включва преработка и производство на биологични продукти.
10.00
4.
Проектът предвижда инвестиции в производството на крайни продукти от местни суровини, включващо къси вериги на доставки
20.00
5.
Проектът насърчава кооперирането и интеграцията
10.00
6.
Проектът осигурява  устойчива заетост на територията на МИГ.
- 1 работно място – 5 точки
- от 2 до 5 работни места – 10 точки
- над 5 работни места – 20 точки
20.00
7.
Проектът има устойчивост на резултатите минимум до 2023 г.
10.00
8.
Проекти с инвестиции и дейности за опазване на околната среда
10.00
10.00
Праг за преминаване:
100.00
Максимален праг:
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.