Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Проектът предвижда въвеждане на нови енергоспестяващи технологии и иновации в хранително-вкусовата промишленост
0.00
Критерий Максимален праг
10.00
1.
Инвестициите водят до повишаване на енергийна ефективност мин с 10% на предприятието
3.00
2.
Проектът е иновативен за територията (по този подкритерии се има предвид иновация, различна от регистриране на местен продукт) на МИГ
3.00
3.
Проектът предвижда регистриране на местен продукт
4.00
II. Група Праг за преминаване
Проектът е за преработка на суровини от чувствителни сектори, които могат да осигурят съответната суровинна база
0.00
Критерий Максимален праг
10.00
1.
- предприятието произвежда до 25% - 0 т.; 
- предприятието произвежда от 25 до 50% - 2 т.; 
- предприятието произвежда над 50% - 5 т.; 
- предприягието произвежда над 85 % - 10 т. 
10.00
III. Група Праг за преминаване
Проектът включва преработка и производство на биологични продукти
0.00
Критерий Максимален праг
10.00
1.
Проектът включва преработка и производство на биологични продукти
10.00
IV. Група Праг за преминаване
Проектът предвижда инвестиции за развитие на производството на крайни продукти от местни суровини, които ще се реализират в туристическите обекти на територията на МИГ
0.00
Критерий Максимален праг
20.00
1.
Наличие на договори за суровини, произведени от земеделски стопани от територията на МИГ
10.00
2.
Наличие на договори с туристически обекти или специализирани магазини за традиционни храни от територията 
10.00
V. Група Праг за преминаване
Проектът осигурява устойчива заетост в селските райони
0.00
Критерий Максимален праг
15.00
1.
- за едно работно място – 5 т., 
- за две и повече работни места - 10 т; 
- осигурява заетост за социално слаби и/или маргинализирани групи – 5т. 
15.00
VI. Група Праг за преминаване
Проектът е насочен към опазване на околната среда
0.00
Критерий Максимален праг
5.00
1.
Проектът е насочен към опазване на околната среда
5.00
VII. Група Праг за преминаване
Оценка на кандидата
0.00
Критерий Максимален праг
10.00
1.
Оценка на кандидата (наличие на документ, доказващ подходяща квалификация, и/или участие в семинар или друго обучително мероприятие)
10.00
VIII. Група Праг за преминаване
Оценка на БП / реалистичност, качество и икономически показатели
0.00
Критерий Максимален праг
20.00
1.
Дейностите по проекта са ясно описани и съответстват на целите на проекта и на целите, обхвата и условията на съответната мярка от СМР
5.00
2.
Разработеният бизнес план е реалистичен и отговаря на пазарната конюнктура и тенденции
5.00
3.
Стойността на показателя „Нетна настояща стойност” е по голяма от О (NPV>0)
5.00
4.
Индексът на рентабилност (PI) има стойност по-голяма от 1. (PI>1)
5.00
15.00
Праг за преминаване:
100.00
Максимален праг:
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.