Проектът предвижда въвеждане на нови енергоспестяващи технологии и иновации в хранително-вкусовата промишленост
Инвестициите водят до повишаване на енергийна ефективност мин с 10% на предприятието
Проектът е иновативен за територията (по този подкритерии се има предвид иновация, различна от регистриране на местен продукт) на МИГ
Проектът предвижда регистриране на местен продукт
Проектът е за преработка на суровини от чувствителни сектори, които могат да осигурят съответната суровинна база
- предприятието произвежда до 25% - 0 т.; - предприятието произвежда от 25 до 50% - 2 т.; - предприятието произвежда над 50% - 5 т.; - предприягието произвежда над 85 % - 10 т.
Проектът включва преработка и производство на биологични продукти
Проектът предвижда инвестиции за развитие на производството на крайни продукти от местни суровини, които ще се реализират в туристическите обекти на територията на МИГ
Наличие на договори за суровини, произведени от земеделски стопани от територията на МИГ
Наличие на договори с туристически обекти или специализирани магазини за традиционни храни от територията
Проектът осигурява устойчива заетост в селските райони
- за едно работно място – 5 т., - за две и повече работни места - 10 т; - осигурява заетост за социално слаби и/или маргинализирани групи – 5т.
Проектът е насочен към опазване на околната среда
Оценка на кандидата
Оценка на кандидата (наличие на документ, доказващ подходяща квалификация, и/или участие в семинар или друго обучително мероприятие)
Оценка на БП / реалистичност, качество и икономически показатели
Дейностите по проекта са ясно описани и съответстват на целите на проекта и на целите, обхвата и условията на съответната мярка от СМР
Разработеният бизнес план е реалистичен и отговаря на пазарната конюнктура и тенденции
Стойността на показателя „Нетна настояща стойност” е по голяма от О (NPV>0)
Индексът на рентабилност (PI) има стойност по-голяма от 1. (PI>1)