Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Техническа и финансова оценка
10.00
Критерий Максимален праг
100.00
1.
Проекти включващи инвестиции за създаване или модернизиране на съществуващите предприятия и места за продажба на риба
15.00
2.
Проекти свързани с маркетинг на нови продукти и достъп до пазари
5.00
3.
Инвестициите по проекта водят до повишаване на енергийната ефективност на предприятието
10.00
4.
Проектът е за внедряване на нови технологии и процеси
5.00
5.
Създаване на нови работни места:
- едно работно място -1 точка
- от 2 до 5 работни места - 3 точки
- над 5 работни места - 5 точки
5.00
6.
Преработване на видове с:
· добър пазарен потенциал - 10 точки
· много добър пазарен потенциал - 15 точки
15.00
7.
Преработване на собствен улов и/или аквакултура (минимум 30% от суровината)
20.00
8.
Предприятия с регистрация в БАБХ
10.00
9.
Проекти попадащи в обхвата на „Натура 2000“
15.00
10.00
Праг за преминаване:
100.00
Максимален праг:
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.