Критерии за оценка

I. Група
ДОПУСТИМОСТ НА КАНДИДАТА
Критерий Води до отхвърляне
1.
Допустимост на Партньорската организация - 
Партньорската организация е община или район на община в хипотезата на чл. 10 от ЗАТУ на РБ.
Да
2.
Допустимост на Партньорската организация - 
Партньорската организация е администратор на лични данни
Да
3.
Допустимост на Партньора (в случай на партньорство критериите са съотносими към всеки партньор) - 
Партньорът е регистриран по закона за ЮЛНЦ.
Да
4.
Допустимост на Партньора (в случай на партньорство критериите са съотносими към всеки партньор) - 
Партньорът е с централно управление или клон на територията на Република България
Да
5.
Допустимост на Партньора (в случай на партньорство критериите са съотносими към всеки партньор) - 
Партньорът не е в производство по несъстоятелност и в производство по ликвидация.
Да
6.
Допустимост на Партньора (в случай на партньорство критериите са съотносими към всеки партньор) - 
Партньорът е администратор на лични данни.
Да
7.
Допустимост на Партньора (в случай на партньорство критериите са съотносими към всеки партньор) - 
Представеното споразумение за партньорство е попълнено коректно и ясно са описани ангажиментите при изпълнение на договора.
Да
II. Група
КАПАЦИТЕТ НА КАНДИДАТА
Критерий Води до отхвърляне
1.
Описание на наличния опит на партньорската организация  -
ПО описва налична материална база и оборудване, подходящи за съхранение и приготвяне на храна и осъществяване процеса на хранене; разполага с човешки ресурси, които да бъдат ангажирани в изпълнението на дейностите. /В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Да
2.
Описание на наличния опит на партньорската организация  -
Описаната материална база съответства с представения акт за собственост или документа, удостоверяващ правното основание за ползването на материалната база за приготвяне на храната за бенефициентите и осъществяване процеса на хранене./В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Да
3.
Описание на наличния опит на партньорската организация  -
ПО е представила Удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните и е видно, че издаденото удостоверение съответства с местонахождението на описания обект. /В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Да
4.
Описание на наличния опит на партньорската организация  -
ПО описва опит, свързан с предоставяне на топъл обяд, в т.ч. до домовете на крайните потребители или на бездомни и/ или скитащи лица. Притежава технически и транспортни средства за реализиране на дейността и за гарантиране на обхвата на целевата група.
Да
5.
Описание на наличния опит на партньорската организация  -
ПО описва опит при предоставяне на съпътстващи мерки и е видно че притежава такъв /приложимо в случаите, в които ПО предоставя съпътстващи мерки съмостоятелно, без участие на партньор/
Да
6.
Описание на наличния опит на партньора /ако е приложимо. В случай, че ПО участва с повече от един партньор се оценява всеки от партньорите/  - 
Описан е опитът на партньора при изпълнение на проекти/ програми/ мерки със социална насоченост, финансирани с публични средства и е видно, че партньора има такъв опит
Да
7.
Описание на наличния опит на партньора /ако е приложимо. В случай, че ПО участва с повече от един партньор се оценява всеки от партньорите/  - 
Описан е опитът на партньора по отношение на работа свързана с крайните получатели на помощта- целеви групи, в т.ч. с бездомни и/ или скитащи лица и е видно, че партньорът има такъв опит
Да
8.
Описание на наличния опит на партньора /ако е приложимо. В случай, че ПО участва с повече от един партньор се оценява всеки от партньорите/  - 
Описан е капацитетът на партньора за предоставяне на съпътстващи мерки и е видно, че партньорът има такъв
Да
III. Група
ОПИСАНИЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Критерий Води до отхвърляне
1.
ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - 
Кандидатът е попълнил последователно месеците, в които ще изпълнява дейностите за 2015г. (за всяка една трапезария, в случай, че ще развива повече от една трапезария)
Да
2.
ВРЕМЕВИ ОБХВАТ -
Броят работни дни, разпределени по месеци в рамките на предвижданата обща продължителност е коректно изчислен.
Да
3.
ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - 
Общият брой работни дни е изчислен коректно.
Да
4.
ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - 
Общата продължителност на проекта е в съответствие с времевия обхват и е в рамките на 2015г.
Да
5.
ЦЕЛЕВИ ГРУПИ - 
Целевата група и нейните представители са посочени и описани коректно.
Да
6.
ЦЕЛЕВИ ГРУПИ - 
Посочен е брой представители на целевата група за всяка една трапезария
Да
7.
ЦЕЛЕВИ ГРУПИ - 
Общият брой на представителите на целевата група, включени в заявлението за финансиране е разписан коректно и съответства на броя на представителите на целевата група за всяка трапезария.
Да
8.
ВРЕМЕВИ ГРАФИК - 
Кандидатът е попълнил времевия график за реализиране на дейностите.
Да
9.
ВРЕМЕВИ ГРАФИК -
Има пълно съответствие между времевия график и дейностите.
Да
10.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е описал детайлно механизма за закупуване на хранителни продукти – провеждане на процедура по ЗОП общо описание на типовете хранителни продукти, изискванията към хранителните продукти, в съответствие с приетите национални норми и стандарти, както и всяка друга информация, която има отношение към закупуването на хранителните продукти..
Да
11.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е посочил мястото на реализация на дейност 2 „Осигуряване на топъл обяд”. ./В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Да
12.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ -  
Кандидатът е описал начина по който ще се осигури приноса към балансираното хранене и гарантиране спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.
Да
13.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е описал механизма за подбор на конкретните представители на целевите групи и критериите, по които те ще бъдат включвани в дейността за предоставяне на топъл обяд, включително и по отношение на лицата, инцидентно пострадали при форсмажорни обстоятелства, когато е приложимо.
Да
14.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е описал механизма и начина, по който ще се гарантира обхващането на лица, представители на целевите групи, които имат затруднения в придвижването и не могат да отидат до пунктовете за раздаване на топлия обяд /ако е приложимо/
Да
15.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е описал механизма и начина, по който ще бъдат издирвани бездомните и скитащите лица и деца и ще им бъде осигуряван топъл обяд /ако е приложимо/
Да
16.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е описал механизмите за избягване разхищението на хранителни продукти, вкл. са описани вътрешни контролни механизми/, както и какъв подход ще бъде прилаган при наличие на нераздадена храна.
Да
17.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е описал какви контролни механизми предвижда за избягване на двойно финансиране за едни и същи представители на целевата група за една и съща дейност
Да
18.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е предвидил и описал дейности, свързани с прилагането на принципите на Регламент 223/2014 за недопускане на дискриминация и зачитане на личното достойнство на целевата група
Да
19.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът предвижда дейности и мерки, свързани с информиране и публичност на подкрепата от Фонда.
Да
20.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е предвидил механизми за получаване на обратна връзка от крайните потребители – представителите на целевата група.
Да
21.
МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - 
Кандидатът е описал какви съпътстващи мерки предвижда да предоставя и по какъв ще бъдат реализирани. От описаното става ясно по какъв начин ще бъде събирана информация за реално реализираните съпътстващи мерки, кой ще извършва дейността и с каква честота.
Да
IV. Група
ФИНАНСОВА ИНФОРМАЦИЯ
Критерий Води до отхвърляне
1.
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - 
Броят лица от целевата група, посочен в бюджета съответства на общия брой лица, посочени в т. ІІІ.3 от заявлението за финансиране.
Да
2.
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - 
Стойността на един храноден е заложена в определения размер.
Да
3.
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - 
Броят работни дни в рамките на общата продължителност съответства на общия брой работни дни в ІІІ.1.
Да
4.
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - 
Стойността на разходите за закупуване на храни е изчислена спрямо общия брой лица от целевата група, стойността на един храноден и броя работни дни в рамките на общата продължителност.
Да
5.
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - 
Стойността на административните разходи и разходите за транспорт и съхранение са в размер 5 на сто от стойността на разходите за закупуване на храни.
Да
6.
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - 
За всяка една трапезария, която предвижда да развива, Кандидатът е попълнил таблиците и коректно са изчислени общата стойност на всяка една трапезария, в съответствие с броя лица от целевата група, стойността на един храноден и броя рабтони дни в рамките на общата продължителност. (в случай на повече от една трапезария)
Да
7.
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - 
Общата стойност на бюджетите за всяка една трапезария съответстват с общата стойност на общия бюджет на заявлението за финансиране.
Да
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.