Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии за избор на проекти
10.00
Критерий Максимален праг
100.00
1.
1.Кандидатът е млад фермер, който е физическо лице или ЕТ на възраст от 18 до 40 ненавършени години, към датата на кандидатстване
20.00
2.
. Дейностите по проекта са в областта на производството на плодове и/или зеленчукопроизводството и/или трайните насаждения и/или животновъдството:  - над 50 % от инвестициите са в посочените сектори - 5 т.   - над 75 % - от инвестициите са в посочените сектори - 10 т.
10.00
3.
Размерът на стопанството – стандартен производствен обем /СПО/ в евро е:
- от 8 000 до  30 000 евро СПО – 20 точки
- от  30 001 до 150 000 евро СПО – 10 точки
- над 150 001 евро СПО - 0 точки
20.00
4.
Проектът създава нови работни места с постоянна заетост: - за 1 ново работно място – 3 т.   - повече от 1 ново работно място – 5 т.  - работно място за минимум 2-ма представители на уязвимите групи- 10т.
10.00
5.
Иновативност - въвеждане на нови за територията практика, и/или услуга и/или продукт в предприятието - над 30 % от допустимите инвестиционни разходи са свързани с иновации в стопанството
10.00
6.
Минимум 10 % от допустимите инвестиционни разходи са за подобряване на енергийната ефективност на предприятието
10.00
7.
Кандидатът не е получавал подкрепа от ЕС за подобна инвестиция
5.00
8.
Проектът включва дейности с позитивен принос към околната среда:
- над 30 % - от инвестициите са за дейности, опазващи околната среда - 3 т. - над 50 % от инвестициите са за дейности, опазващи околната среда - 5 т.
5.00
9.
Предвижда се използването на местни доставчици на стоки/услуги
10.00
10.00
Праг за преминаване:
100.00
Максимален праг:
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.