Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии
0.00
Критерий Максимален праг
100.00
1.
Проекти с инвестиции, насочени  над 50 % в сектор „Плодове и зеленчуци“
5.00
2.
Проекти с инвестиции, насочени над 50 % в сектор „Животновъдство”
5.00
3.
Проекти с инвестиции и дейности, насочени в сектор „Етеричномаслени и медицински култури” - над 50 %  от продукцията
5.00
4.
Стопанството произвежда биологични продукти: над 50 %
5.00
5.
Проектът включва инвестиции за повишаване на енергийната ефективност в стопанството: над 30 % от предвидените инвестиции.
5.00
6.
Проектът включва иновации в стопанството: мин. 50 % от дейностите.
10.00
7.
Проектът включва технологии водещи до намаляване на емисиите съгласно Регламент за прилагане на директива 2009/125/ЕС - мин. 50 % от дейностите.
15.00
8.
Проекти, предвиждащи опазване на околната среда.
5.00
9.
Проектът създава нови работни места с постоянна заетост
- - 1 работно място - 5 точки
- - от 2 до 4 работни места включително – 10 точки
- - над 4 работни места – 20 точки
20.00
10.
Проектът на бенефициента е предвидил устойчивост на резултатите.
10.00
11.
Бенефициентът не е получавал подкрепа от ПРСР 2014-2020 г. (Оценителите извършват проверка на декларираната информация в базата данни за европейско финансиране с обществен достъп.)
10.00
12.
Проекти на земеделски стопани до 40 години
5.00
10.00
Праг за преминаване:
100.00
Максимален праг:
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.