1. |
Проектът предвижда въвеждане на нови и енергоспестяващи технологии и
иновации в хранително-вкусовата промишленост:
- Инвестициите водят до повишаване на енергийна ефективност минимум с 10% на предприятието - 5 т.
- Проектът е иновативен за територията на МИГ - 5 т.
|
10.00
|
2. |
Проектът включва действия за опазване на околната среда:
- до 50% - 5 т.
- над 50% - 10 т.
|
10.00
|
3. |
Проектът предвижда инвестиции за развитие производството на крайни продукти от местни и родни суровини, включващо къси вериги на доставки:
- между 30 – 70% от суровината ще бъде от местни и регионални доставчици - 10 т.
- над 70% от суровината ще бъде от местни и регионални доставчици - 20 т.
|
20.00
|
4. |
Проектът насърчава кооперирането, като представлява съвместна инвестиция между земеделски производители – доставчици в предприятието или земеделските производители притежават дял в изгражданото предприятие:
- между 5 – 20% от дяловете в предприятието се притежават от земеделските производители, доставчици в предприятието - 5 т.
- над 20% от дяловете в предприятието се притежават от земеделските производители, доставчици в предприятието - 10 т.
|
10.00
|
5. |
Проектът осигурява устойчива заетост на територията на МИГ
Нови предприятия:
√ до 2 нови работни места – 3 т.;
√ над 2 нови работни места – 5 т.
√ минимум 2 нови работни места за представители на местните уязвими групи – 5 т.
Съществуващи предприятия:
√+ 1 ново работно място – 3 т.;
√+ 2 и повече нови работни места – 5 т.
√+ минимум 2 нови работни места за представители на местните уязвими групи – 5 т.
|
10.00
|
6. |
Оценка на кандидата:
- Опит на бенефициента
Предприятието е съществуващо и има доказан положителен финансов резултат за последните 3 години – 5 т.
- Наличие на осигурено финансиране за проекта
Наличие на документи, доказващи възможност да се финансира инвестицията – 5 т.
|
10.00
|