1. |
Проекти оползотворяващи местните ресурси и продукти
|
10.00
|
2. |
Проекти за производствени дейности
|
10.00
|
3. |
Проекти в сферата на туризма и предлага комплексна услуга и/или алтернативни форми на туризъм /еко, спа, селски, културен и др./
|
10.00
|
4. |
Проекти на кандидати до 40г. и/или жени
|
5.00
|
5. |
Проектът предвижда инвестиции за развитие производството на крайни продукти, които ще се реализират с цел промотиране на територията на МИГ и насърчават териториалната идентичност: (акумулативно)
- Проектът включва производство на местни продукти (нехранителни) от територията на МИГ – 5 т.
- Дейностите по проекта имат ефект в повече от 1 населено място – 10 т.
|
15.00
|
6. |
Проектът създава нови работни места с постоянна заетост
- минимум 2 нови работни места – 5 т.
- минимум 2 нови работни места вкл. за представители на местните уязвими групи – 10 т.
|
10.00
|
7. |
Иновативност - въвеждане на нови за територията практика и/или услуга и/или продукт в предприятието.
|
10.00
|
8. |
Проектът включва дейности с позитивен принос към околната среда
- над 30 % - от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда - 3 т.
- над 50 % от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда - 5 т.
|
5.00
|
9. |
Проектът предлага уникални производства или услуги, които са знакови и специфични за идентичността на територията
|
10.00
|
10. |
Кандидатът е осъществявал дейност най-малко 3 години преди датата на кандидатстване
|
5.00
|
11. |
Оценка на Бизнес план /реалистичност, качество и съвместимост с целите и приоритетите на Стратегията на МИГ/ (акумулативно)
- Бизнес планът е реалистичен, добре обоснован и изпълним - 5 т.
- Проектът на бенефициента допринася за постигане целите и приоритетите на Стратегията на МИГ – 5 т.
|
10.00
|