Оценителна таблица

Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии и методика за оценка на проектните предложения.
10.00
Критерий Максимален праг (100.00)
1.
Проектът осигурява подпомагане на чувствителни сектори в земеделието – производство на плодове и зеленчуци, етерично маслени и медицински растения, млечно животновъдство;
25.00
2.
Проектът е за биологично производство;
20.00
3.
Проектът осигурява допълваща заетост:                                                                                                                                                             - проектът създава заетост за поне едно лице - 5 точки                                                                                                                                - проектът създава заетост за две и повече лица - 10 точки
10.00
4.
Проектът е на млад фермер, който е получил подкрепа за създаване на стопанства на млади фермери и полупазарни стопанства (малки стопанства) през периода 2007 – 2013 и периода 2014 - 2020 и не са получавали подпомагане по Програмата за инвестиционни дейности по мерки 121 и 4.1, с цел осигуряване на приемственост в селското стопанство.
10.00
5.
Проектът повишава енергийната ефективност на стопанството
5.00
6.
Проектът води до въвеждане на иновации в земеделското стопанство
15.00
7.
Проектът е с интегриран подход и допринася за насърчаване на кооперирането между производителите, включително за дейности свързани с опазване на околната среда и постигане на стандартите на ЕС.
15.00
Праг за преминаване: 10.00 Максимален праг: 100.00