Оценителна таблица

Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
КРИТЕРИИ И МЕТОДИКА ЗА ТЕХНИЧЕСКА ОЦЕНКА
30.00
Критерий Максимален праг (100.00)
1.
Стопанството на кандидата е с размер от 8 000 до 12 000 евро СПО
10.00
2.
Проектът е за инвестиции в сектор „плодове и зеленчуци”, „животновъдство”, и/или  за производство на „етерично - маслени и медицински култури”, включително гъби
15.00
3.
Проектът е за инвестиция за производство на биологични суровини и продукти или в преход към биологично производство на суровини и продукти
15.00
4.
Проектът включва инвестиции за постигане изискванията на стандартите на Общността или свързани с опазване на околната среда и/ или води до подобряване на условията в земеделските стопанства
10.00
5.
Проектът създава условия за съхранение на произведените собствени земеделски продукти
10.00
6.
Проектът прилага иновационен подход по смисъла на подхода ВОМР
15.00
7.
Проектът води до създаване на заетост
10.00
8.
Проектът е представен от кандидат, който не е подпомаган от МИГ
5.00
9.
Проектът води до въвеждане на нов за стопанството продукт/ техника/ технология
5.00
10.
Проектът е представен от потенциални бенефициенти на възраст до 40 години
5.00
Праг за преминаване: 30.00 Максимален праг: 100.00