|
КАПАЦИТЕТ НА ПАРТНЬОРА /за всеки един от партньорите/
|
|
|
Критерий |
Води до отхвърляне |
|
1. |
Партньорът има създадена общинска детска кухня в една от категориите, посочени в чл.35, ал.1 от Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях, и/или има сключен договор с детска кухня, създадена от физически или юридически лица, която отговаря на всички изисквания на Закона за храните и Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях;
|
Не
|
|
2. |
Обектът, в който се приготвя храната е вписан в публичния национален регистър по чл.24, ал.1 от Закона за храните
|
Не
|
|
3. |
Пунктовете, в които ще се раздава храната, когато е приложимо, са вписани в публичния национален регистър по чл.24, ал.1 от Закона за храните;
|
Не
|
|
4. |
Превозните средства, с които ще се извършва транспортиране на храни са обозначени и вписани в регистъра по чл. 24, ал. 1 от Закона за храните (ако е приложимо)
|
Не
|
|
5. |
Партньорът има развити социални услуги на местно ниво с фокус върху ранното детско развитие и подкрепа на семействата, които могат да допълнят дейностите по проекта
|
Не
|
|
ОПИСАНИЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
|
|
|
Критерий |
Води до отхвърляне |
|
1. |
Предвидените дейности са допустими
|
Не
|
|
2. |
Кандидатът е включил задължителните дейности, съгласно Условията за кандидатстване.
|
Не
|
|
3. |
От описанието на задължителните дейности е видно, че проектното предложение допринася за постигането на целите на операцията и има ясна връзка между цели, дейности, целеви групи и резултати
|
Не
|
|
4. |
Задължителните дейности в проекта са описани ясно, подробно и последователно и кандидатът е съобразил действията си с предвидената продължителност на проекта, така че да гарантира постигането на специфичните за процедурата показатели
|
Не
|
|
5. |
Предвидените дейности, описанието на механизмите за тяхното реализиране и времевия график за изпълнението им са реалистични и дават увереност, че в рамките на три годишния период на реализиране на процедурата ще бъдат подкрепени най-малко 5 000 деца
|
Не
|
|
6. |
Продължителността на проекта не надвишава максимално допустимата, съгласно Условията за кандидатстване
|
Не
|
|
7. |
Кандидатът е описал начина, по който ще бъде организиран и управляван проекта и от описанието е видно, че дейността ще бъде изпълнена в рамките на периода на проекта и в съответствие с изискванията в Условията за кандидатстване.
|
Не
|
|
8. |
Кандидатът е описал начина, по който е избрал партньорите си и какви процедури ще прилага, в хипотезите на включване на нови партньори, в хода на изпълнение на проекта
|
Не
|
|
9. |
Кандидатът има ясна визия за съпътстващите мерки, които ще реализира и описанието дава увереност, че предвидената подкрепа ще бъде правилно насочена към реално установени нужди на целевите групи
|
Не
|
|
10. |
Кандидатът е описал механизми, с които гарантирате че няма да допуснете дублиране на финансирането за едни и същи представители на целевата група за една и съща дейност
|
Не
|
|
11. |
Кандидатът е предвидил мерки за популяризиране на подкрепата и осигуряване на видимост на финансирането от ЕСФ+ и от описанието е видно, че са предприети действия за предотвратяване на стигматизацията на най- нуждаещите се лица
|
Не
|
|
12. |
Проектното предложение е в съответствие с приложимите хоризонтални принципи и политики, включително и с принципа за „ненанасяне на значителни вреди“, съгласно Условията за кандидатстване и кандидатът е предвидил конкретни мерки за тяхното прилагане
|
Не
|
|
БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
|
|
|
Критерий |
Води до отхвърляне |
|
1. |
Общият бюджет на проектното предложение е изчислен и попълнен правилно и е в пряка зависимост със заложените цели и описанието на дейностите.
|
Не
|
|
2. |
Всички разходи, включени в бюджета на проектното предложение съответстват изцяло на дейностите, предвидени за изпълнение, както и на изискванията в УК
|
Не
|
|
3. |
Стойността на разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд, са изчислени спрямо брой на децата Х броя на дните, в които ще бъде предоставяна храната Х стойността на единичния разход за ваучера
|
Не
|
|
4. |
Стойността на административните и транспортните разходи и разходите за съхранение и приготвяне е в размер на 7 на сто от стойността на разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд
|
Не
|
|
5. |
Стойността на разходите за съпътстващи мерки е в размер на 7 на сто от стойността разходите за закупуване на храни за приготвяне на тристепенно меню за обяд
|
Не
|