Оценителна таблица

Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии за избор на проекти
10.00
Критерий Максимален праг (100.00)
1.
Проекти в сферата на битовите и/или социалните и/или здравните /вкл. ветеринарните/ услуги
10.00
2.
Проекти за производствени дейности
10.00
3.
Проекти за развитие на интегриран селски туризъм
10.00
4.
Проекти, представени от млади предприемачи до 40 години включително
5.00
5.
Проектът предвижда инвестиции за развитие производството на крайни продукти, които ще се реализират с цел промотиране на територията на МИГ и  насърчават  териториалната идентичност:
- Проектът включва производство на местни  продукти (нехранителни) от територията на МИГ  - 5 т.
- Проектът включва инвестиции в производства, иновативни за територията – 5 т.
- Дейностите по проекта имат ефект в повече от 1 населено място - 5 т.
15.00
6.
Проектът създава нови работни места с постоянна заетост
- до 2 нови работни  места – 5 т.
- над 2 нови работни места – 7 т.
- над 2 нови работни места вкл. за представители на местните уязвими групи - 10 т.

10.00
7.
Иновативност - въвеждане на нови за територията практика и/или услуга и/или продукт в предприятието.
10.00
8.
Проектът включва дейности с позитивен принос към околната среда
- над 30 % - от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда - 
3 т.
- над 50 % от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда – 5  т.
5.00
9.
Проектът предлага уникални производства или услуги, които са знакови и
 специфични за идентичността на територията
10.00
10.
Кандидатът е осъществявал дейност най-малко 3 години преди датата на
 кандидатстване
5.00
11.
Проектът е на обща стойност /в едно със съфинансирането от страна на кандидата/:
- до 50 000 лв.  – 10 точки
- до 100 000 лв. – 5 точки
10.00
Праг за преминаване: 10.00 Максимален праг: 100.00