|
Критерии за избор на проекти
|
10.00
|
|
|
Критерий |
Максимален праг (100.00) |
|
1. |
Проекти в сферата на битовите и/или социалните и/или здравните /вкл. ветеринарните/ услуги
|
10.00
|
|
2. |
Проекти за производствени дейности
|
10.00
|
|
3. |
Проекти за развитие на интегриран селски туризъм
|
10.00
|
|
4. |
Проекти, представени от млади предприемачи до 40 години включително
|
5.00
|
|
5. |
Проектът предвижда инвестиции за развитие производството на крайни продукти, които ще се реализират с цел промотиране на територията на МИГ и насърчават териториалната идентичност:
- Проектът включва производство на местни продукти (нехранителни) от територията на МИГ - 5 т.
- Проектът включва инвестиции в производства, иновативни за територията – 5 т.
- Дейностите по проекта имат ефект в повече от 1 населено място - 5 т.
|
15.00
|
|
6. |
Проектът създава нови работни места с постоянна заетост
- до 2 нови работни места – 5 т.
- над 2 нови работни места – 7 т.
- над 2 нови работни места вкл. за представители на местните уязвими групи - 10 т.
|
10.00
|
|
7. |
Иновативност - въвеждане на нови за територията практика и/или услуга и/или продукт в предприятието.
|
10.00
|
|
8. |
Проектът включва дейности с позитивен принос към околната среда
- над 30 % - от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда -
3 т.
- над 50 % от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда – 5 т.
|
5.00
|
|
9. |
Проектът предлага уникални производства или услуги, които са знакови и
специфични за идентичността на територията
|
10.00
|
|
10. |
Кандидатът е осъществявал дейност най-малко 3 години преди датата на
кандидатстване
|
5.00
|
|
11. |
Проектът е на обща стойност /в едно със съфинансирането от страна на кандидата/:
- до 50 000 лв. – 10 точки
- до 100 000 лв. – 5 точки
|
10.00
|