|
КРИТЕРИИ ЗА ТЕХНИЧЕСКА И ФИНАНСОВА ОЦЕНКА
|
10.00
|
|
|
Критерий |
Максимален праг (100.00) |
|
1. |
Проектът осигурява подпомагане на чувствителни сектори в земеделието – производство на плодове и зеленчуци, етерично маслени и медицински растения, животновъдство, пчеларство
|
25.00
|
|
2. |
Проектът е за биологично земеделско производство
|
20.00
|
|
3. |
Проектът е на тютюнопроизводител, но за земеделски дейности извън тютюнопроизводство
|
5.00
|
|
4. |
Проектът осигурява допълнителна заетост
|
10.00
|
|
5. |
Проектът е на млад земеделски производител до 40 години
|
10.00
|
|
6. |
Проектът води до повишаване на енергийната ефективност на стопанството
|
5.00
|
|
7. |
Проектът води до въвеждане на иновации в земеделското стопанство
|
10.00
|
|
8. |
Проектът е с интегриран подход
|
5.00
|
|
9. |
Проектът допринася за насърчаване на кооперирането между производителите
|
5.00
|
|
10. |
Проектът включва дейности, свързани с опазване на околната среда и постигане на стандартите на ЕС
|
5.00
|