Оценителна таблица

Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии за техническа и финансова оценка
25.00
Критерий Максимален праг (100.00)
1.
Предприятието е класифицирано като микро, съгласно препоръка на ЕС 2003/361/ЕС
5.00
2.
Проекти, насърчаващи интеграцията на земеделските стопани. Предприятието на кандидата предвижда в бизнес плана преработката на минимум 65% собствени или на групата/организация на производители суровина
10.00
3.
Инвестициите са за преработка на плодове и зеленчуци и/или мляко и/или месо
10.00
4.
Проектът създава нови работни места -	до 3 работни места – 5 точки    -	над 3 работни места – 10 точки
10.00
5.
Минимум 10 % от допустимите инвестиционни разходи са за подобряване на енергийната ефективност на предприятието
10.00
6.
Иновативност - въвеждане на нови за територията практика, и/или услуга и/или продукт в предприятието - над 30 % от допустимите инвестиционни разходи по проекта са свързани с иновации в предприятие
5.00
7.
Проектът включва преработка и производство на биологични продукти
10.00
8.
Кандидатът не е получавал подкрепа от Общността за подобна инвестиция
5.00
9.
Проектът включва дейности с позитивен принос към околната среда
- над 30 % - от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда - 3 т.
- над 50 % от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда - 5 т.
5.00
10.
Проектът предвижда използването на местни доставчици на стоки и/или услуги
5.00
11.
Оценка на бизнес план – реалистичност, обоснованост, изпълнимост и качество
25.00
Праг за преминаване: 25.00 Максимален праг: 100.00