Оценителна таблица

Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии за оценка на проектите и тяхната тежест
25.00
Критерий Максимален праг (100.00)
1.
Инвестиции за преработка на суровини от секторите животновъдство и пчеларство, черупкови и други трайни насаждения,  зеленчукопроизводство и етерично-маслени култури.
25.00
2.
Инвестиции за въвеждане на нови енергоспестяващи технологии и иновации в преработвателната промишленост:
                                                         
1. Проектът предвижда дейности и инвестиции, които водят до повишаване на енергийната ефективност с минимум 10 % за предприятието  - 20 точки                                           

2. Над 30 % от допустимите инвестиционни разходи по проекта са свързани с иновации в предприятието  - 20 точки
40.00
3.
Над 75 % от обема на преработваната суровина и произведена продукция, посочена в бизнес плана, ще бъде биологично сертифицирана
10.00
4.
Инвестиции за насърчаване на кооперирането и интеграцията между земеделските стопани и предприятия от преработвателната промишленост (Предприятието на кандидата предвижда в бизнес плана преработката на минимум 65% собствени или на членовете на групата/организация на производители или на предприятието суровини (земеделски продукти)
10.00
5.
Проекти, чието изпълнение води до осигуряване на устойчива заетост на територията на селските райони:

1. 1 работно място - 5 точки

2. 2 работни места - 10 точки

3. Повече от 2 работни места - 15 точки
15.00
Праг за преминаване: 25.00 Максимален праг: 100.00