Оценителна таблица

Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Критерии и методика за оценка на проектните предложения, съгласно Раздел 22 от Условията за кандидатстване, по които ползвателят /проектът е получил точки/
10.00
Критерий Максимален праг (100.00)
1.
Кандидатът е млад фермер, който е физическо лице или едноличен търговец на възраст от 18 навършени до 40 ненавършени години към датата на кандидатстване
20.00
2.
Иновативност - въвеждане на нови за територията практика, и/или услуги, и/или продукт в предприятието:
- над 30 % от допустимите инвестиционни разходи по проекта са свързани с иновации в предприятието - 15 т.
- над 50 % от допустимите инвестиционни разходи по проекта са свързани с иновации в предприятието - 20 т.
20.00
3.
Дейностите по проекта са в областта на зеленчукопроизводството и/или трайните насаждения и/или животновъдството - сектори говедовъдство, овцевъдство:
- над 30 % от инвестициите са в посочените сектори - 10 т.
- над 50 % от инвестициите са в посочените сектори - 15 т.
- над 70 % от инвестициите са в посочените сектори - 20 т.
20.00
4.
Проектът създава нови работни места:
- от 1 до 3 работни места - 5 т.
- над 3 работни места - 10 т.
10.00
5.
Минимум 10 % от допустимите инвестиционни разходи са за подобряване на енергийната ефективност на предприятието
10.00
6.
Кандидатът не е получавал подкрепа от Общността за подобна инвестиция
10.00
7.
Проектът включва дейности с позитивен принос към околната среда:
- над 30 % от инвестициите са насочени към дейности опазващи околната среда - 3 т.
- над 50 % от инвестициите са насочени към дейности опазващи околната среда - 5 т.
5.00
8.
Проектът предвижда използването на местни доставчици на стоки  и/или услуги
5.00
Праг за преминаване: 10.00 Максимален праг: 100.00