Специфични цели:
1. По – добро използване на факторите за производство;
2. Въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, включително къси вериги на доставка;
3. Подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост;
4. Постигане на съответствие със Стандартите на Европейския съюз;
5. Подобряване опазването на околната среда.
Обхват на мярката:
По мярката се подпомагат проекти, които водят до подобряване на цялостната дейност на преработвателните предприятия чрез внедряване на нови продукти, процеси и технологии и обновяване на наличните производствени материални и/или нематериални активи.
Начален срок: 18.07.2018 г. 09:17 ч.
Краен срок: 10.09.2018 г. 17:00 ч.
Допълнителна информация относно крайния срокПроцедурата за подбор на проектни предложения е с няколко срока за кандидатстване. Първи краен срок за подаване на проектни предложения: 10.09.2018 година, 17:00 часа. Втори срок за подаване на проектни предложения: Декември 2018 година – Януари 2019 година, 17:00 Размерът на безвъзмездната финансова помощ по втори прием е неусвоения остатък от първи прием.
Начален срок: 18.07.2018 г. 09:17 ч.
Краен срок: 08.02.2019 г. 17:00 ч.
Допълнителна информация относно крайния срокВтори краен срок за прием на проектни предложения. Размерът на БФП е неусвоения остатък от предходен прием на проекти - 130 900,28 лв.
Интернет адрес: https://www.mig-harmanli.org/main.php