Целта на процедурата е подпомагане производството и преработката на специфични за територията земеделски продукти с добавена стойност /предимно производство на масла от етерично - маслени растения и винопроизводство/ чрез:
1. По-ефективно използване на факторите за производство;
2. Въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, включително къси вериги на доставка;
3. Подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост;
4. Постигане на съответствие със стандартите на Европейския съюз (ЕС);
5. Въвеждане на иновативни процеси и технологии, целящи опазване на околната среда, както и ориентиране към преработка на биологични продукти;
6. Кооперирането и интеграцията между земеделските производители и предприятията от хранително-вкусовата промишленост на територията на МИГ.
Начален срок: 28.03.2022 г. 07:30 ч.
Краен срок: 03.05.2022 г. 17:00 ч.
Допълнителна информация относно крайния срокВтори краен срок 31.10.2022 г. 17:00 часа. Бюджет на приема - остатъчни средства след приключване на първи прием, в случай че са налични такива
Интернет адрес: http://www.lagpsl.bg