Критерии за оценка

I. Група
І. ПРОВЕРКА НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА
Критерий Води до отхвърляне
1.
Заявлението за финансиране е подадено в срока за кандидатстване, валиден за провежданата оценителна сесия.
Не
2.
Заявлението за финансиране е подписано от представляващия конкретния бенефициент или упълномощено лице
Не
II. Група
II. ДОКУМЕНТИ КЪМ ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Критерий Води до отхвърляне
1.
Декларация - Приложение ІІa e приложена, попълнена и подписана  от представляващия кандидата.
Не
2.
Приложено е сканирано копие на Акт за собственост или друг документ, удостоверяващ правното основание за ползването на материалната база за приготвяне храната за бенефициентите и осъществяване процеса на хранене, заверено с подпис, печат и текст “Вярно с оригинала”
Не
3.
Приложено е споразумение за партньорство - Приложение ІІ на Изискванията за кандидатстване (приложимо в случай на партньорство) Споразумението е подписано с Квалифициран електронен подпис (КЕП) от лицата, представляващи кандидата и партньора или подписан на хартия и сканиран.
Не
III. Група
ІІІ. ДОПУСТИМОСТ НА КАНДИДАТА
Критерий Води до отхвърляне
1.
ІІІ.1. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - Партньорската организация е община или район на община в хипотезата на чл. 10 от ЗАТУ на РБ.
Да
2.
ІІІ.1. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - Партньорската организация е администратор на лични данни
Не
3.
ІІІ.1. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - Към момента на подаване на заявлението за финансиране кандидатът не изпълнява договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по настоящата процедура.
Да
4.
ІІІ.2. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРА (в случай на партньорство – критериите са съотносими към всеки партньор) - Партньорът е регистриран по закона за ЮЛНЦ. (проверката се извършва по служебен път въз основа на наличната информация в публичните регистри)
Не
5.
ІІІ.2. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРА (в случай на партньорство – критериите са съотносими към всеки партньор) - Партньорът е с централно управление или клон на територията на Република България (проверката се извършва по служебен път въз основа на наличната информация в публичните регистри)
Не
6.
ІІІ.2. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРА (в случай на партньорство – критериите са съотносими към всеки партньор) - Партньорът не е в производство по несъстоятелност и в производство по ликвидация. (проверката се извършва по служебен път въз основа на наличната информация в публичните регистри)
Не
7.
ІІІ.2. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРА (в случай на партньорство – критериите са съотносими към всеки партньор) - Партньорът е администратор на лични данни.
Не
8.
ІІІ.2. ДОПУСТИМОСТ НА ПАРТНЬОРА (в случай на партньорство – критериите са съотносими към всеки партньор) - Представеното споразумение за партньорство е попълнено коректно и ясно са описани ангажиментите при изпълнение на договора.
Не
IV. Група
ІV. КАПАЦИТЕТ НА КАНДИДАТА
Критерий Води до отхвърляне
1.
ІV.1. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ  - ПО описва налична материална база и оборудване, подходящи за съхранение и приготвяне на храна и осъществяване процеса на хранене; разполага с човешки ресурси, които да бъдат ангажирани в изпълнението на дейностите. /В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Не
2.
ІV.1. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - Описаната материална база съответства с представения  акт за собственост или документа, удостоверяващ правното основание за ползването на материалната база за приготвяне на храната за бенефициентите и осъществяване процеса на хранене./В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Не
3.
ІV.1. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - ПО притежава Удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните и от него е видно, че издаденото удостоверение съответства с местонахождението на описания обект, в който ще се приготвя храната. /В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Не
4.
ІV.1. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - ПО описва опит, свързан с предоставяне на топъл обяд, в т.ч. до домовете на крайните потребители или на бездомни и/ или скитащи лица. Притежава технически и транспортни средства за реализиране на дейността и за гарантиране на обхвата на основната целева група.
Не
5.
ІV.1. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - ПО описва опит при предоставяне на съпътстващи мерки и е видно че притежава такъв /приложимо в случаите, в които ПО предоставя съпътстващи мерки сaмостоятелно, без участие на партньор/
Не
6.
ІV.2. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРА /ако е приложимо. В случай, че ПО участва с повече от един партньор се оценява всеки от партньорите/ - Описан е опитът на партньора при изпълнение на проекти/ програми/ мерки със социална насоченост, финансирани с публични средства и е видно, че партньора има такъв опит
Не
7.
ІV.2. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРА /ако е приложимо. В случай, че ПО участва с повече от един партньор се оценява всеки от партньорите/ - Описан е опитът на партньора по отношение на работа свързана с крайните получатели на помощта- целеви групи, в т.ч. с бездомни и/ или скитащи лица и е видно, че партньорът има такъв опит
Не
8.
ІV.2. ОПИСАНИЕ НА НАЛИЧНИЯ ОПИТ НА ПАРТНЬОРА /ако е приложимо. В случай, че ПО участва с повече от един партньор се оценява всеки от партньорите/ - Описан е капацитетът на партньора за предоставяне на съпътстващи мерки и е видно, че партньорът има такъв
Не
V. Група
V. ОПИСАНИЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ
Критерий Води до отхвърляне
1.
V.1 ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - Кандидатът е посочил общия брой на дните от месеците, през които ще предоставя топъл обяд. (за всяка една трапезария, в случай, че ще развива повече от една трапезария).
Не
2.
V.1 ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - Броят на дните, е коректно изчислен и съответства на предвидения брой месеци, в които ще се реализира дейността.
Не
3.
V.1 ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - Общият брой дни е изчислен в съответствие с изискванията за кандидатстване.
Не
4.
V.1 ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - Общата продължителност на дейността е в съответствие с времевия обхват и е в рамките на продължителността на операцията.
Не
5.
V.1 ВРЕМЕВИ ОБХВАТ - Кандидатът е посочил коректно месеца на стартиране на всяка дейност и общата им продължителност, в пълно съответствие с описанието на съответната дейност.
Не
6.
V.2. ЦЕЛЕВИ ГРУПИ - Основната целевата група /за всеки вид /е посочена и описана коректно и е съобразена с допустимите основни целеви групи, посочени в Изискванията за кандидатстване. От описанието е видно, че кандидатът е събрал и анализирал данни за целевите групи, ясно е разграничил   основната и допълнителната целева група и описанието дава увереност, че ще бъдат обхванати най- нуждаещите се лица на съответната територия
Не
7.
V.2. ЦЕЛЕВИ ГРУПИ - Посочен е брой представители на основната целева група за всяка една трапезария
Не
8.
V.2. ЦЕЛЕВИ ГРУПИ - Общият брой на представителите на основната целева  група, включени в заявлението за финансиране е посочен коректно и съответства на броя на представителите на целевата група за всяка трапезария.
Не
9.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал детайлно механизмите по, които ще осигурява топъл обяд – посочил е, че ще използва процедура по ЗСП, или  ще избере изпълнител на дейността чрез процедура по ЗОП, или ще реализира договора с вече избран изпълнител, или ще извършва дейността със собствен ресурс.
Не
10.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ -  Кандидатът е описал как ще бъде предоставяна храната /на място и/или в пунктове, ако е приложимо / и описанието дава увереност, че са предвидени и ще бъдат спазвани всички санитарно- хигиенни изисквания към помещенията, в които ще се предоставя храна.  /В случай че се предвижда повече от една трапезария, съответствието се оценява за всеки един обект поотделно/
Не
11.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал начина по който ще се осигури приноса към балансираното хранене и гарантиране спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.
Не
12.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал механизма за подбор на конкретните представители от основната целева група и критериите, по които те ще бъдат включвани в дейността за предоставяне на топъл обяд.
Не
13.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал механизма и начина, по който ще се гарантира обхващането на лица, представители на целевите групи, които имат затруднения в придвижването и не могат да отидат до пунктовете за раздаване на топлия обяд /ако е приложимо/
Не
14.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал механизма и начина, по който ще бъдат издирвани бездомните и скитащите лица и деца и ще им бъде осигуряван топъл обяд /ако е приложимо/
Не
15.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал механизмите за избягване разхищението на хранителни продукти, вкл. са описани вътрешни контролни механизми
Не
16.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал детайлно по какъв механизъм ще избира конкретни представители на допълнителната целева група, както и какъв подход ще бъде прилаган при наличие на нераздадена храна. Определената допълнителна целева група е допустима  в съответствие с определеното в Изискванията за кандидатстване
Не
17.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал какви контролни механизми предвижда за избягване на двойно финансиране за едни и същи представители на целевата група за една и съща дейност
Не
18.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е предвидил по целесъобразност мерки, свързани с прилагането на принципите на Регламент 223/2014 за недопускане на дискриминация и зачитане на личното достойнство на целевата група, за насърчаване на балансиран режим на хранене и отчита възможното влияние на климата при закупуване на храни, с цел намаляване на разхищението им.
Не
19.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът предвижда дейности и мерки, свързани с информиране и публичност на подкрепата от Фонда.
Не
20.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е предвидил механизми за получаване на обратна връзка от крайните потребители – представителите на целевата група.
Не
21.
V.3. МЕХАНИЗМИ, СВЪРЗАНИ С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ - Кандидатът е описал какви съпътстващи мерки предвижда да предоставя и по какъв ще бъдат реализирани. От описаното става ясно по какъв начин ще бъде събирана информация за реално реализираните съпътстващи мерки, кой ще извършва дейността и с каква честота.
Не
VI. Група
VІ. ФИНАНСОВА ИНФОРМАЦИЯ
Критерий Води до отхвърляне
1.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - Броят лица от основната целева група, въз основа на който е изчислен бюджета, съответства на общия брой лица, посочени в дейност „Определяне на целевите групи“ от заявлението за финансиране.
Не
2.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - Стойността на единица продукт- топъл обяд е заложена в определения размер.
Не
3.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - Броят дни в рамките на общата продължителност съответства на общия брой дни, описани в дейността
Не
4.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - Стойността на разходите за закупуване на храни е изчислена спрямо общия брой лица от основната целевата група, стойността на единица продукт- топъл обяд и броя дни в рамките на общата продължителност.
Не
5.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - Стойността на административните разходи и разходите за транспорт и съхранение са в размер 5 на сто от стойността на разходите за закупуване на храни.
Не
6.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - Стойността на разходите за съпътстващи мерки са в размер на 5 на сто от разходите за закупуване на храни.
Не
7.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - За всяка една трапезария, която предвижда да развива(в случай на повече от една трапезария), Кандидатът е попълнил съответните редове в бюджета, разходът е посочен на коректния ред от бюджета, стойностите са коректни, коректно са изчислени общата стойност на всяка една трапезария, в съответствие с броя лица от основната целевата група, стойността на единица продукт- топъл обяд и броя дни в рамките на общата продължителност.
Не
8.
VІ.1. БЮДЖЕТ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ФИНАНСИРАНЕ - Общата стойност на разходите за всяка една трапезария съответстват с общата стойност на общия бюджет на заявлението за финансиране.
Не
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.